Cestující v Blansku si nebezpečně krátí cestu přes koleje

Blansko - Nádražní kolejiště v Blansku je pod drobnohledem železničářů i policistů. Společně pokračují v důsledných kontrolách těchto prostor a pokutují neukázněné pasažéry, kteří si nepovoleně zkracují cestu z perónu.

Služební přechod pro zaměstnance drah využívá v Blansku – navzdory výstražným tabulím – většina cestujících. Snaha zkrátit si cestu je tentokrát stála sto korun. „Během dvou kontrol, které jsme na nádraží v Blansku prováděli, jsme uložili téměř sto pokut,“ popisuje policejní mluvčí Iva Šebková.

Policisté odkazují cestující na nedaleký podchod. Ten ale není bezbariérový a nemůžou ho tedy použít cestující na vozíčku nebo s kočárkem. „V případě, že se jedná o stanici, která není vybavena bezbariérovým přístupem, tak má každý cestující právo požádat o převedení drážní personál,“ informuje mluvčí SŽDC Pavel Hala.

I přes protesty pokutovaných lidí policisté s železničáři časté kontroly hájí – za první čtvrtletí loňského roku srazily vlaky na jižní Moravě čtyři lidi, letos žádného.

Reportáž Filipa Zdražila (zdroj: ČT24)