Miss Roma je z Bruntálu

Brno - Korunku a titul romské královny krásy 2012 získala v Hodoníně Nikola Dudušová. Sedmnáctiletá studentka z Bruntálu se ve finále soutěže Miss Roma utkala spolu s dalšími jedenácti účastnicemi. Vůbec poprvé se do soutěže zapojily i dívky ze Slovenska.

Nikola Dudušová se spolu s dalšími uchazečkami představila divákům na začátku večera. O tři hodiny později už na pomyslném trůnu a s korunkou pro královnu krásy jen obtížně skrývala dojetí. „Nečekala jsem to, protože všechny dívky jsou tady krásné. Jsem překvapená a mám z toho velkou radost. Každá chce být královnou krásy,“ okomentovala své prvenství Nikola Dudušová. 

Představení ve společenských šatech, promenáda v plavkách a nakonec ve svatebních šatech. Tradičně nejočekávanější disciplína - romský čardáš. Hlavně tady Nikola u poroty zabodovala. „Letos to bylo strašně těžké v tom, že globálně byla všechna děvčata hezká. A myslím si, že tam nikdo tak nevynikal, aby člověk mohl mít svůj tip, který by vyšel,“ říká asistentka prezidenta Miss Roma Jarmila Moosová. 

Titul první vicemiss získala Sabina Lazoková z Brna, druhou romskou vicemiss pro rok 2012 je Pavlína Lendelová z Lovosic.

Reportáž Filipa Zdražila a Zuzany Neuwirthové (zdroj: ČT24)