Žena držela v Havířově dětské rukojmí a pobodala učitelku

Havířov - Žena v havířovské škole dnes odpoledne pobodala vychovatelku z družiny. Jako rukojmí si pak vzala sedmiletou školačku. Dívku se policii podařilo asi po hodině osvobodit. Pobodaná žena je ve stabilizovaném stavu na jednotce intenzivní péče. Událost se stala na Základní škole Moravská v Havířově-Šumbarku.

Kolem 13:00 vešla žena do školní jídelny, kde právě jedly děti. Napadla nožem jednu z vychovatelek a sedmkrát ji bodla. Pak se i s dívkou zavřela ve vedlejší místnosti. „Na místo dorazili policisté obvodního oddělení, členové zásahové jednotky a vyjednavač,“ řekla mluvčí karvinské policie Zlatuše Viačková.

Policistům se s ženou podařilo navázat kontakt. Během vyjednávání se jim naskytl prostor pro rychlý zásah. Pomocí dělobuchu a dýmovnice pachatelku zaskočili a dítě osvobodili. „Holčička utrpěla šok a nyní je v péči lékařů,“ řekla Viačková. Podle ní zatím není jasná právní kvalifikace případu. Stejně tak policisté ještě neví, co bylo motivem útoku na vychovatelku. „Všechny okolnosti případu nyní zjišťujeme. Jsme na začátku vyšetřování,“ řekla Viačková.

Žena se do budovy dostala nejspíše zadním vchodem. Ten je totiž otevřený od jedenácté hodiny, aby si pro oběd mohli přijít senioři a nemocní lidé. Policisté útočnici vyslýchají. Jednou z možných verzí, proč útočila, může být loupež. V kanceláři jídelny je totiž pokladna s penězi za obědy. Policie to ale komentovat nechce.