Na Slovanech vybuchl plyn, popálil dva lidi

Plzeň – Na náměstí Milady Horákové v plzeňských Slovanech vybuchl plyn v bytovém domě. Při explozi utrpěli zranění dva lidé, kteří mají popálené obličeje, skončili v plzeňské fakultní nemocnici. Hasiči evakuovali dalších šest osob.

Plyn vybuchl ve sklepě v době, kdy na místě dva zaměstnanci plynárenské společnosti opravovali přívod plynu do domu. Podle mluvčí hasičů Pavly Jakoubkové závada na těsnícím zařízení zřejmě způsobila únik plynu. Mechanická jiskra potom vedla k výbuchu a menšímu požáru v prostoru pod schodištěm.

Do nepřívětivého prostředí se potom museli vydat hasiči. „Zasahující jednotka byla vystavena neznámému prostředí a zakouřeným prostorám s následným požárem, takže se zasahovalo v dýchací technice,“ poznamenal hasič Josef Nádvorník. Škodu, která při nehodě vznikla, odhadli vyšetřovatelé na 20 tisíc korun.

Zdravotníci se zatím starají o dva popálené muže ve věku 59 a 60 let. Jeden z nich utrpěl těžké popáleniny obličeje a rukou, druhý méně závažné popáleniny v obličeji. Další lidé, kteří v době exploze v domě pobývali, neutrpěli zranění. Hasiči je ale vyvedli ven. Z poničeného sklepení potom vynesli autogenní soupravu.