Cestu za fotbalem mohou zkřížit rowdies i ucpaný Náchod

Náchod/Praha – I polský ministr vnitra Jacek Cichocki varoval fanoušky cestující na nadcházející evropský šampionát ve fotbale, aby nejezdili přes Náchod. Doporučil vlakovou dopravu nebo jízdu přes Německo či Ostravu. Stará silnice vedoucí k hraničnímu přechodu v Náchodě není obzvlášť široká, na polském území se vozovka místy ještě zužuje. Český tým své tažení šampionátem odstartuje příští týden, s Polskem hraje ve Wroclavi 16. června.

„Podle naší analýzy bude během mistrovství nejvíce ucpaná cesta v Polsku. Je sice opravená, ale je úzká,“ uvedl polský ministr pro ČT. I náchodský starosta Jan Birke potvrzuje očekávání velkých zácp ve městě a „velkých trampot v dopravě.“

Někteří čeští fanoušci se obávají také případného střetu s tamními chuligány. Zkušenosti s tvrdým jádrem příznivců kopané hlavně z Poznaně a Katovic mají i čeští policisté. „Můžeme říci, že jsou až vojensky organizovaní, skutečně patří k nejobávanějším rowdies. Mají tendence provokovat, vyvolávat různé rvačky a to nejenom s dalšími fotbalovými chuligány, ale i s policií,“ konstatovala policejní mluvčí Ivana Ježková.

Reportáž Vlastimila Weinera (zdroj: ČT24)