Ostravské letiště chybovalo v tendru za víc než 70 milionů

Brno – Podle Úřadu pro ochranu hospodářské soutěže (ÚOHS) chybovalo Letiště Ostrava v tendru za více než 70 milionů korun na nákup pěti letištních dráhových zametačů na zimní údržbu plochy letiště. Úřad vrátil do hry o zakázku jednoho z neoprávněně vyloučených uchazečů. Dodávka speciálních aut se tak o několik měsíců opozdí.

„Letiště samozřejmě respektuje rozhodnutí Úřadu pro hospodářskou soutěž. Uchazeč, který byl původně vyřazen, byl zařazen zpátky do výběrového řízení,“ uvedla pro ČT mluvčí Letiště Leoše Janáčka Michaela Kubešová. Rozhodnutí antimonopolního úřadu nabylo právní moci minulé pondělí. Už po pouhém týdnu vybrala hodnotící komise nového vítěze. Podle Šárky Vlčkové z Krajského úřadu Moravskoslezského kraje bude nyní záležitost předána na Úřad regionální rady ke kontrole. „Zhruba po měsíci může být podepsána smlouva, pokud vše bude v pořádku,“ dodala.

Ani letiště ani kraj nechtějí oficiálně jméno nového vítěze potvrdit. Podle informací České televize ale zakázku získala původně vyřazená firma. Její zástupci tvrdí, že dodat první tři stroje do plánovaného termínu na konci září nebude možné. Nové čisticí stroje by měly na letiště dorazit nejdříve na konci roku.

Reportáž Michala Poláška (zdroj: ČT24)