Policie zadržela vykradače bytů, vzali i Čtyřlístek

Praha - Kriminalisté zadrželi v Praze 4 dva muže, kteří se podle nich od loňského května vloupali do 39 objektů a ukradli v nich věci za pět milionů korun. Jednoho z dvojice, osmadvacetiletého narkomana podezírají i z dalších 40 případů vloupání. Druhý, čtyřiatřicetiletý zadržený figuruje v případu jako účastník.

Podezřelí se podle policejní mluvčí Jany Rösslerové vloupávali do kanceláří, prodejen, sklepů, provozoven a bytů v Praze 3, 8 a 9. Mladší z mužů se údajně do nich po určitém čase vracel. „V bytech většinou vyhazoval věci na podlahu a hledal jakoukoliv věc, která by se dala zpeněžit,“ uvedla mluvčí.

Hlavním předmětem zájmu pachatelů byla finanční hotovost, elektronika nebo šperky, brali všechno, co se dalo zpeněžit. Majitele jednoho bytu třeba mladší z dvojice připravil o cennou sbírku prvních výtisků časopisu Čtyřlístek v hodnotě 150 tisíc korun. Při jednom vloupání byla podle policie ukradena i střelná zbraň. Osmadvacetiletého muže kriminalisté obvinili z krádeže, porušování domovní svobody, poškození cizí věci, neoprávněného opatření, padělání a pozměňování platebního prostředku a nedovoleného ozbrojování. V případě odsouzení mu tak hrozí až osmileté vězení. Stejný trest hrozí i jeho komplicovi.

Reportáž Magdaleny Rejžkové (zdroj: ČT24)