Dům hrůzy v Holické ulici Olomouc opraví

Olomouc – Olomouc příští rok opraví dům hrůzy v Holické ulici. Na neutěšený stav tohoto objektu léta upozorňují obyvatelé z okolí i zástupci komise olomoucké městské části Holice. Budovu, ve které je třicet holobytů, obývají sociálně slabší lidé. Na opravy tohoto objektu naváže rekonstrukce další podobné budovy v nedaleké Přichystalově ulici. I tady žijí sociálně slabší lidé a také tento objekt je ve špatném stavu.

Dvoupatrový objekt v Holické ulici město postavilo v roce 1998 za deset milionů korun. Po čtrnácti letech je v dezolátním stavu. Chybí některá okna i dveře. Do bytů se společným sociálním zařízením a bez teplé vody radnice vystěhovává neplatiče. V současné době je dům obydlený jen asi z poloviny.

Přestože škody na zničeném zařízení dosahují milionů korun, magistrát se je ani nepokusí na těch, kdo je způsobil, vymoci. Zato ale do domu bude investovat - dvě podlaží zrekonstruuje a otevře v nich klasické nájemní byty, zázemí pro sociální služby i menší školku. Holobyty zůstanou jen v posledním patře.

Reportáž Evy Knajblové (zdroj: ČT24)