Nehoda kamionu blokovala objížďku nedostavěné D8

Bořislav (Teplicko) – Nehoda kamionu a dvou osobních aut si na tři hodiny vynutila uzavření silnice I/8, která slouží jako náhradní trasa za rozestavěnou dálnici D8 přes České středohoří. Vraky vozidel důležitý tah zcela zablokovaly, tranzitní doprava ho může objet po silnici I/30 podél Labe nebo využít regionální silnice z Velemína přes Kostomlaty pod Milešovkou do Žalan.

Nehoda se stala před jedenáctou odpoledne v úseku mezi Velemínem a Bořislaví v zatáčce nedaleko odbočky na Žim. Po srážce kamionu a dvou osobních aut zůstali na místě dva zranění. Nákladní vůz jel od Teplic na Lovosice. „Řidič kamionu dostal v pravotočivé zatáčce smyk a střetl se s dvěma osobáky,“ popsal nehodu policejní mluvčí Pavel Vítek.

Silnice byla zcela uzavřena a tvořily se kolony. Uvízly v nich zejména nákladní vozy, protože nesměly na objízdné trasy kolem Labe a přes Kostomlaty, dodal mluvčí.

Tah I/8 slouží jako hlavní náhradní trasa za dálnici D8 mezi jejími dosavadními konci u Lovosic a Teplic. Její význam ještě zesílil po nedávném prodloužení autostrády až k Bílince.