V Krkonoších se již podeváté rozjely speciální cyklobusy

Vrchlabí - Cyklisté a turisté v Krkonoších mohou od dnešního dne využívat pro své túry speciálních cyklobusů. V červnu bude šest pravidelných linek v provozu o víkendech, o prázdninách pojedou každý den. V září budou zájemcům k dispozici ve čtvrtek a o víkendech, řekla koordinátorka cyklobusů Mirka Chaloupská.

Cyklobusy jezdí v Krkonoších na takzvané páteřní lince mezi Harrachovem a Horní Malou Úpou a dalších navazujících trasách. „Letos musíme kvůli rekonstrukci silnice u Janských Lázní jezdit po objízdné trase, takže například Černým Dolem letos cyklobusy neprojíždějí. Cesta je také kvůli objížďce zhruba o deset minut delší,“ uvedla Chaloupská. Po dvou letech vyjíždějí speciální autobusy také z Úpice.

Cyklobusy v Krkonoších loni využilo skoro 36 tisíc lidí, přepravily téměř 3 500 kol. Spoje využívají kromě cyklistů i pěší turisté. „Díky cyklobusům mohou turisté lépe poznávat Krkonoše, protože mohou dojet cyklobusem na určité místo a z něj se vrátit zpět nebo opět využít těchto linek,“ řekla Chaloupská.

Cyklomapa
Zdroj: ČT24/www.krkonose.eu

Více informací o cyklobusech v Krkonoších je možné najít na stránkách www.krkonose.eu a také v krkonošských informačních centrech. V Královéhradeckém kraji jsou cyklobusy každoročně v provozu kromě Krkonoš také v Kladském pomezí, Českém ráji a v Orlických horách.