Stánkaře s marihuanou zadržela policie

Jilemnice (Semilsko) – Stánkaře, který měl prodávat u jilemnického autobusového nádraží a u nemocnice marihuanu, a jeho tři údajné komplice zadržela policie. Čtyřicetiletý muž, který podle vyšetřovatelů prodej organizoval a z velké části zajišťoval, skončil ve vazbě, jeho pomocníci – pětatřicetiletý muž, dvacetiletá žena a devatenáctiletá žena – jsou vyšetřováni na svobodě.

Skupinu, která měla obchodovat s marihuanou, sledovali kriminalisté půl roku. Obchody podle vyšetřovatelů probíhaly ve dvou stáncích, které si čtyřicetiletý muž pronajal. Jeden stojí u autobusového nádraží, druhý u nemocnice. „Každý den byly prodány tři až čtyři dávky, přičemž za jeden gram platili zájemci 250 korun. Jenom za půl roku tak mohl jeden stánek vydělávat na prodeji marihuany odhadem 130 tisíc korun,“ uvedla policejní mluvčí Vlasta Suchánková.

Čtveřice byla podle mluvčí zadržena, právě když obchodovala s marihuanou. „Čtveřici se nám podařilo zadržet v jeden den, a to při prodeji většího množství marihuany,“ upřesnila mluvčí. Mladší z mužů se pokusil uprchnout, policisté ze zásahové jednotky ho však záhy dostihli. Při domovních prohlídkách potom policie nalezla 350 gramů marihuany a několik desítek tisíc korun.

Všichni zadržení teď čelí obvinění z nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a jedy. V případě odsouzení hrozí vazebně stíhanému muži a jedné z žen, která mu pomáhala při prodeji, deset let vězení. Ostatní podezřelí mohou skončit za mřížemi až na pět let.

Reportáž Michala Jemelky (zdroj: ČT24)