Další nevěstinec ve Zlíně padl

Zlín - Další erotický podnik zavřela policie ve Zlíně, dva muže obvinila z trestného činu kuplířství. Oba se pod tíhou důkazů přiznali. Je to ve městě už třetí případ od začátku loňského roku.

Nevěstinec ve čtvrti Mokrá fungoval k nelibosti slušných sousedů půl roku, po přestěhování z jiné části Zlína. V přízemí domu se prý intenzivně pracovalo ve dne i v noci a klientů sem jezdívalo tolik, že často nebylo kde zaparkovat. „Hluk, hluk, strašný hluk. To jsme se divili, že taková věc se tady… vždyť tady to byl původně obchodní dům,“ postěžoval si jeden z obyvatel nedalekého domu.

Desítce pracovnic za prostituci trest nehrozí. Problém ale mají dva muži, kteří si od nich brali polovinu výdělku a policie je obvinila z kuplířství. „Oba pánové napřed všechno zapírali. Tvrdili, že pouze pronajímali pokoje. Nicméně tuhle činnost inzerovali v reklamních letácích i inzertních novinách, na internetu měli webovou prezentaci, takže nakonec se pod tíhou důkazů přiznali,“ řekla mluvčí zlínské policie Jana Macalíková.

Zlínští erotomani tak od loňska přišli už o tři útočiště. „Další byl v Malenovicích, podnik, který se naoko tvářil jako penzion. A třetí Svět masáží na Jižních svazích. Ten případ byl o to závažnější, že kuplířka zaměstnávala nezletilé ženy,“ vyjmenovala Macalíková.