Při požáru domu v Říčanech uhořeli dva lidé

Říčany - Při požáru neobývaného domu v Říčanech u Prahy uhořeli v noci na dnešek dva lidé. Budova, která se nachází v ulici Čechova byla plná odpadu. „Šlo o dům obývaný bezdomovci,“ uvedla mluvčí středočeských hasičů Lenka Kostková. Požár byl nahlášen před druhou hodinou ráno, příčinu vyšetřovatelé zjišťují.

Dům, který vyhořel, stál v říčanské vilové čtvrti. Po příjezdu k němu hasiči postupně dostali plameny pod kontrolu a při prohledání budovy našli dvě ohořelá těla. Poté budovu dohašovali. Proč začalo hořet, není zcela jisté. „Dům byl obýván bezdomovci, čemuž odpovídal i jeho charakter a okolí. Tudíž se jako nejbližší příčina jeví nedbalost, nicméně nejsou zatím vyloučeny ani ostatní varianty,“ řekl policista Martin Filipovič. 

Podle starosty Vladimíra Kořena se v Říčanech o budově hovořilo jako o „bezdomoveckém doupěti“. „Byl tam hrozný nepořádek. Mohlo tam cokoliv snadno chytnout od cigarety nebo od svíčky,“ popsal budovu muž z nedaleké bytovky.

Policejní mluvčí Soňa Budská uvedla, že více podrobností bude známo až v příštích dnech. Zatím proběhne soudní pitva ohořelých těl, její výsledky by měly vyšetřovatelům pomoci.