ČEZ prý blokuje opravy ulice v Miletíně

Jičín - Starosta Miletína na Jičínsku Miroslav Nosek se zlobí na společnost ČEZ. Říká, že tato firma už několik let brzdí rekonstrukci části města, protože neustále odkládá výstavbu kabelového vedení v Jiráskově ulici. Zatímco radnici to energetici písemně zdůvodňují úsporami, pro Českou televizi vysvětlovali zdržení sporem o pozemky.

Jiráskova ulice je samá díra a místy připomíná polní cestu, poničené jsou i chodníky. Podle starosty Miroslava Noska nutnou opravu blokuje jen ČEZ, pod zemí už je totiž nové plynové potrubí i vodovod, čeká se jen na položení elektrických kabelů. „ČEZ nám to třikrát slíbil a třikrát to nesplnil. O opravu usilujeme od roku 2008.“ 

Podle mluvčí elektrárenské společnosti Šárky Beránkové jsou důvodem zdržení problémy s výkupem pozemků. Tomuto vysvětlení prý ale starosta nerozumí, protože celá ulice včetně chodníků patří městu. ČEZ prý v dopise městu napsal, že se opravy odkládají kvůli nedostatku financí. Podle mluvčí ČEZu jsou ale finance pro tuto akci naplánovány. V posledním dopise ČEZ Miletínu slibuje, že by mohl v Jiráskově ulici investovat v roce 2014. Starosta tomu ale příliš nevěří.

Reportáž Přemysla Šrámka (zdroj: ČT24)