Policie obvinila ženu, která útočila v havířovské škole

Havířov – Policie obvinila ženu, která v havířovské škole pobodala vychovatelku a pak si jako rukojmí vzala sedmiletou školačku. Při vyjednávání se ale policii podařilo dítě osvobodit a ženu zadržet. Ta zůstává v péči psychiatrů, údajně je ale schopná trestního řízení. Policie ji obvinila z pokusu o vraždu a braní rukojmí.

S ohledem na duševní stav čtyřiadvacetileté ženy nebylo jasné, zda policie obvinění vznese. Kriminalisté nakonec usoudili, že je žena schopna celý proces absolvovat. Zda se ale nakonec dostane k soudu, není jasné. Kvůli případné duševní poruše může být stíhání kdykoliv zastaveno. Pokud se ale podezřelá před soud dostane, hrozí jí až dvacetiletý, popřípadě výjimečný trest.   

„Policisté stále pokračují ve vyšetřování všech okolností případu. Vyžádali jsme si například i znalecký posudek z oboru psychiatrie a psychologie,“ uvedla mluvčí moravskoslezské policie Soňa Štětínská. Právě na zjištěních těchto znalců bude záviset další vývoj případu.   

Podrobnější informace k případu policie nechce zveřejnit a nechce ani komentovat motiv mladé ženy. Podle dostupných informací ale žena 22. května do školy přišla už s tím, že si jako rukojmí vezme dítě. Chtěla tak pro sebe získat určitou výhodu. U sebe měla několik zbraní - nožem pak napadla vychovatelku, která se snažila bránit sedmiletou školačku. Ženu pobodala a s dívkou se zavřela v jedné z vedlejších místností.

Reportáž Michala Poláška (zdroj: ČT24)