Opravy v Přerově skončily, město je opět průjezdné

Přerov – Uzavírka, která způsobila v Přerově dopravní kolaps, s třídenním zpožděním skončila. Rozkopaná Husova ulice vedla zejména v pondělí k dlouhým kolonám, protože byly kvůli ní svedeny dohromady dva různé dopravní proudy. Ulice se měla otevřít už ve středu, kvůli špatnému počasí však dělníci opravu nestihli.

Oprava Husovy ulice, kterou provedlo Ředitelství silnic a dálnic, byla podle přerovské radnice nezbytná. Na jejím stavu se podepsal například provoz nákladních aut směřujících na stavbu dálnice u Říkovic. „Nebyla to jen oprava asfaltu, ale i samotné křižovatky, která byla nebezpečná. Jezdilo se přes ni téměř přes chodník,“ upozornil náměstek primátora Michal Zácha.

Práce však provázela smůla. Podle původního plánu měly skončit ve středu, avšak začalo pršet a stavaři museli změnit své plány. Nepodařilo se také otevřít ulici v pátek večer. Krátce předtím vjel přes zákaz do ulice kamion a uvízl v čerstvém asfaltu. Bylo proto nutné ulici znovu částečně opravit.

Uzavření silnic způsobilo ve městě značné problémy. Ucpané byly všechny směry do města i Přerov. Problémy měly v úterý také autobusy MHD, které se tento den musely řadit s ostatními do kolon. Spoje tak nabíraly až půlhodinové zpoždění. Policisté museli na třech hlavních křižovatkách zastavit semafory a dopravu řídit ručně.