Praha hostila špičky wakeboardingu

Praha - V pražském Podolí se sešla světová i tuzemská špička wakeboardingu. Diváci tak mohli vidět spoustu zajímavých jezdců, kteří na svých prknech a taženi člunem předváděli své nejlepší triky. Na exhibici WakeJam 2012 se ukázala také asi nejlepší závodnice, kterou kdy  fanoušci v tuzemsku mohli vidět.

Wakeboarding je stále pro mnoho lidí neznámým sportem, avšak jeho nadšenci se snaží dostat ho do širšího povědomí veřejnosti. V neděli tak mohli lidé vidět wakeboardisty provádět všechny rozličné triky na hladině Vltavy. Mezi jezdci se objevila i Robbie Rendo - mistryně Argentiny a Jižní Ameriky a několikanásobná mistryně Španělska. Ta si pochvalovala diváky i klidnou hladinu Vltavy.

Robbie Rendo

„Wakeboardové čluny dělají speciální dvojitou brázdu a právě na té pak jezdci skáčou a předvádí triky. Svézt se ale můžete vlastně za jakýmkoli člunem, který jede dostatečně rychle - nebo na kabelovém vleku. Jízda pak vypadá… vlastně jako na sjezdovce.“

Kromě Rendo se na Vltavě předvedl například přítel drobné Argentinky Dan Nott nebo i zástupci české špičky. A každý se snažil zajet co nejlepší jízdu - už proto, že voda nebyla zrovna nejteplejší. Diváky bavili ale i suchozemští jezdci, když se na U-rampě ukázaly desítky bikerů a skateboardistů. 

Reportáž Jana Martince (zdroj: ČT24)
Vydáno pod