Kvůli požáru nejezdily vlaky z Prahy na Kladno, hořel i autobus na Domažlicku

Domažlice/Praha – Autobus, kterým cestovalo 50 středoškoláků, vzplál za jízdy u Havlovic na Domažlicku. Jedna cestující se nadýchala zplodin, jinak však nebyl nikdo zraněn. Vůz stihl zastavit a studenti včas vystoupili. Nebyl to jediný požár, který dopoledne zkomplikoval dopravu. V Praze pak prakticky celý den nejezdily vlaky mezi Veleslavínem a dejvickým nádražím. Po průjezdu soupravy s historickými parními lokomotivami totiž vzplálo několik dřevěných pražců.

Na železniční trati v Praze začalo hořet krátce po průjezdu zvláštního vlaku, který vezl parní lokomotivy z nedělní akce v Lužné. Požár sice bleskově uhasili hasiči, ale železničáři nemohli pustit na trať vlaky, protože byla poškozená. „Bude potřeba vyměnit několik dřevěných pražců,“ uvedl mluvčí SŽDC Pavel Halla.

Kvůli ohni a opravě trati byla přerušena doprava na části tratě, která spojuje Prahu s Kladnem. Mezi Dejvicemi a Veleslavínem jezdila náhradní autobusová doprava, z Dejvic na Masarykovo nádraží jezdila náhradní souprava. 

Lokomotivy, které se zúčastnily víkendového mezinárodního setkání strojů řady 52, provází na českých kolejích smůla. V pátek najel vlak, který vezl parní lokomotivu z Rakouska, do zborcené zdi v Kolíně.

Požár zastavil cestu autobusu se školáky na Domažlicku
Zdroj: ČT24/ČTK/PR

U hořícího autobusu u Havlovic zasahovali dopoledne hasiči. Škoda, kterou požár způsobil, dosáhla podle jejich odhadu milionu korun. Vzplála motorová část zájezdového autobusu, kterým cestovali žáci středního odborného učiliště a střední školy. Příčinou byla zřejmě technická závada.