Policie po pěti dnech dopadla prchajícího zločince

Praha/Straškov - Policisté dnes po pěti dnech zadrželi Petra Husnaje, který jim již jednou při zatýkání na Rakovnicku utekl a kterého označili za nebezpečného. Dopadli jej nedaleko Straškova na Litoměřicku s pomocí zásahové jednotky a s nasazením vrtulníku. Muž se opět snažil utéct, policisté jej však kolem 17:00 zadrželi.

„Bylo tam na místě dvacet až třicet policistů, navíc nám k tomu pomáhal i policejní vrtulník,“ uvedla mluvčí policejního prezidia Pavla Kopecká. Nyní bude muž předán policistům, kteří proti němu vedou trestní řízení. Sedmačtyřicetiletý Husnaj má podle kriminalistů na svědomí rozsáhlou majetkovou trestnou činnost v celém Středočeském kraji i v dalších regionech.

Když jej policisté 13. června chtěli zatknout, ujel jim červeným vozem Peugeot Boxer. Policisté tvrdí, že na ně podezřelý najížděl autem. Muže okamžitě začaly hledat desítky policistů v okolí Roztok, Sýkořice a dalších obcí. Do pátrání se zapojili i psovodi a vrtulník. Dnes se policistům opět snažil ujet, zastavila ho až varovná střelba.