Most ve Veselí se stal pastí pro kamiony

Veselí nad Moravou - Sedmdesát kamionů zaklíněných pod železničním podjezdem v centru města. Tolik nepozorných řidičů napočítala radnice ve Veselí nad Moravou za poslední dva měsíce. Buď podcenili a nebo přehlédli výškové omezení na důležité objízdné trase.

Ještě koncem ledna to byla kuriózní nehoda. Řidič neodhadl výšku svého přívěsu a na dvě hodiny odřízl východní část Veselí od zbytku města. Po půl roce jsou podobné případy skoro pravidlem. Příčinou je snížená výška železničního podjezdu v centru města, která je o deset centimetrů nižší, než je na srovnatelných podjezdech obvyklé.

Na konci března navíc začala dlouhodobá oprava hlavního tahu z Veselí na Uherskohradišťsko a dále na Slovensko. Podjezdem přitom vede oficiální a nejkratší objížďka.

Není výjimkou, že pod mostem teď uvízne i sedm vozů za jediný den. Jsou to hlavně zahraniční řidiči. Jejich výmluvy jsou různé. „Tvrdí, že je tam navedla navigace, že nevědí, jak mají vysoký kamion a zkoušejí projet,“ uvedl velitel Městské policie ve Veselí Rostislav Prax.

Kamiony ve Veselí končí pod mostem (zdroj: ČT24)

Uzavírka hlavního tahu potrvá až do listopadu. Radnice proto zvažuje nákup speciálního laseru. „Paprsek v okamžiku, kdy je proťat zvýšeným vozidlem, rozsvítí dopravní značku, která dává řidiči najevo, že výška jeho vozidla je nadměrná a neprojede,“ popsal zařízení starosta Veselí Miloš Kozumplík (ODS).

Zmiňované řešení je nákladné a radnice zvažuje, jestli by měla na dvoumilionovou investici v rozpočtu prostředky. Místní by ji ale určitě uvítali. Na druhé straně mostu je totiž nemocnice a taky největší veselské sídliště. Podjezd k nim je jedinou legální spojnicí.