Prasklá vozovka na R35 bude spravená do týdne

Olomouc - Silnici na rychlostní komunikaci R35 mezi Olomoucí a Lipníkem nad Bečvou, která v pondělí odpoledne praskla nejspíš vlivem horkého počasí, Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) zřejmě opraví do týdne. V době rekonstrukce vozovky úsek bude průjezdný, ale s omezenou rychlostí. Místu se lze vyhnout - sjet na 283. kilometru a vrátit se na 290. kilometru.

Silnice praskla v pondělí kolem 16:00 na 287. kilometru. Schod, který se tam vytovřil, měří deset centimetrů na výšku. Motoristé museli úsek objíždět, ale po 17:00 byl provoz obnoven s omezenou rychlostí v pravém jízdním pruhu.

„Opravy začaly už dnes. Rychlý jízdný pruh by měl být opravený do pátku. Poté se práce přesunou do pomalejšího a odstavného pruhu s tím, že konec oprav je stanovený na 26. června. Rekonstrukce si vyžádá podle předběžných odhadů asi jeden milion korun,“ uvedla mluvčí ŘSD Martina Vápeníková. Silničáři musí vybourat celou vozovku v délce asi 11 metrů.

Doplnila, že po dobu rekonstrukce motoristé mohou úsekem projíždět, avšak rychlostí 40 kilometrů za hodinu. Podle policie tam byl dnes dopoledne provoz plynulý.

Telefonát Moniky Bezuchové (zdroj: ČT24)
Reportáž Moniky Bezuchové (zdroj: ČT24)