Chebští metaři se s novou výbavou stali atrakcí města

Cheb - Chebští metaři se oblékli do nových uniforem. Dostali k nim i vylepšené vozíky na odpad a hned se stali aktrakcí pro turisty. Nové modrobílé kombinézy byly přitom levnější než klasické oranžové. Městská společnost tím chtěla odlišit své zaměstnance od jiných firem.

Do chebských ulic každý den vyráží na úklid osm metařů. Donedávna nosili oranžové uniformy jako všichni ostatní. Teď však od firmy dostali nové modrobílé a k tomu i nové vozíky na odpad dovezené z Anglie. Díky novému vybavení se úklidová četa stala dokonce atrakcí města, poutá především pozornost turistů. Sami zaměstnanci si novou výbavu pochvalují.

Technické služby k nákupu donutilo dosluhující vybavení. Nový pracovní oděv má zase odlišit městské úklidové čety od jiných firem. „Je to práce, která vždycky stála na okraji zájmu společnosti, ale přitom každý z nás hodnotí město, jestli je uklizené nebo není,“ uvedl Jaroslav Holík, mistr čištění komunikací, Chetes.

Vybavení jednoho zaměstnance vyšlo firmu na deset tisíc korun. Necelých osm tisíc stál vozík, zbytek nářadí, pracovní oděv, boty a čepice. Investice by se podle společnosti měly vrátit už za půl roku.

Úklidová četa v Chebu (zdroj: ČT24)