Velká výluka čeká Plzeň, opraví tramvajovou trať v centru

Plzeň – Opravu ulic včetně tramvajové tratě v centru v prostranství U Zvonu zahájí letos na podzim Plzeň. Trať je ve špatném stavu a oprava je nutná, souběžně proběhne rekonstrukce přilehlých vozovek, chodníků i zeleně. Město za úpravy zaplatí 120 milionů korun.

Až začne oprava trati k náměstí, budou místo tramvají jezdit náhradní autobusy. Omezena bude také automobilová doprava, hůře půjde také zaparkovat v centru Plzně. „Obnáší to celkovou rekonstrukci území, která zasáhne až do Pražské, Dřevěné a Zbrojnické ulice,“ upřesnil primátorský náměstek Petr Rund.

Oprava se bude týkat kolejového svršku, komunikací, ploch pro pěší, zeleně. Město nechá při rekonstrukci také přeložit inženýrské sítě, aby bylo možné napojit na ně objekt, který má vyrůst v lokalitě U Zvonu místo domu zbořenému po povodních.

Město v minulých letech investovalo do rekonstrukcí tramvajových tratí stovky milionů korun. Největší akce proběhla před třemi lety na Karlovarské třídě. Oprava trati na sídliště Lochotín stála 176 milionů korun.