Chlapec zachránil z hořícího domu malou sestru

Slatinice (Olomoucko) - Z hořícího domu ve Slatinicích na Olomoucku zachránil svou dvouletou sestřičku teprve osmiletý chlapec. Díky jeho pohotovosti se taky podařilo oheň rychle uhasit a nikomu se nic nestalo. Požár vznikl zřejmě od sporáku. Děti byly v domě samy, policie ale případ zatím nevyšetřuje. Škoda bude podle odhadů zhruba 100 tisíc korun.

Děti zranění neutrpěly, nikdo další v tu dobu v domě nebyl. „Požár se zřejmě rozšířil na kuchyňskou linku od potravin zapomenutých na plotně. Štiplavý kouř přiměl malého chlapce zjistit, co se v domě děje. Po zjištění, že v kuchyni hoří, neváhal a okamžitě vynesl malou sestřičku před dům do bezpečí a utíkal přes ulici zavolat pomoc. Kolemjdoucí poté velmi rychle odpojili elektrickou energii a plyn a pokusili se požár uhasit,“ uvedl mluvčí hasičů Zdeněk Hošák.

Požár vznikl včera zhruba hodinu po poledni. Díky pomoci místních lidí se oheň příliš nerozšířil. Dům byl ale silně zakouřený, a proto jej hasiči odvětrali pomocí přetlakové ventilace.

  • Statečný chlapec, který zachránil svou mladší sestru zdroj: ČT24
  • Dům ve kterém vznikl požár zdroj: ČT24

Hrdinský čin chlapce ocenili hasiči předáním plyšové hračky. Hasiči je vozí s sebou ve všech výjezdových vozidlech a v případě, kdy jsou při zásahu rozrušeny menší děti, pomáhají jim hračky situaci zvládnout. Podle mluvčí olomoucké policie Marie Štrbákové se zatím policisté případem nezabývají.

Telefonát mluvčího olomouckých hasičů Zdeňka Hošáka (zdroj: ČT24)