Kvůli červnovým bonusům jsou pobočky VZP v obležení klientů

Jihlava - Na pobočkách Všeobecné zdravotní pojišťovny (VZP) se v těchto dnech tvoří až několikahodinové fronty. Na vině jsou mimořádné červnové bonusy, které pojišťovna klientům vyplácí. Zvýšený provoz zažívají v těchto dnech zejména pobočky na Vysočině. Na velký zájem klientů pojišťovna zareagovala i tím, že prodloužila akci až do 10. července.

Například na jihlavské pobočce VZP před 11. hodinou běžně odbavují bez čekání, štáb ČT ale ve čtvrtek zaznamenal zhruba 300 lidí. Všichni chtějí vyplatit mimořádný červnový bonus v podobě příspěvků - na letní tábor, kurzy plavání, bílou zubní plombu, vitamíny nebo očkování. „Lidé samozřejmě tyto příspěvky využívají, problém je ale v tom, že přijdou až na poslední chvíli,“ uvedl ředitel jihlavské pobočky Jiří Kořínek.

Největší fronty lze zaznamenat na Vysočině. Podle pojišťovny je to způsobeno specifickou sociální situací v regionu i největším množství pojištěnců VZP. Krajský ředitel proto odvolal své pracovnice z dovolené a prodloužil otevírací dobu až do 21:00 hodin.

Reportáž Radovana Daňka z Jihlavy (zdroj: ČT24)