V Horních Počernicích hořel objekt bývalé drůbežárny

Praha – V Horních Počernicích vypukl dopoledne kolem 10:00 požár, hořet začala lepenková střecha na objektu bývalé drůbežárny. Na místě zasahovalo šest jednotek profesionálních a sedm dobrovolných jednotek hasičů. Hasiči oheň likvidovali asi 2,5 hodiny, až do večera ale probíhaly dohašovací práce. Při požáru nebyl nikdo zraněn, příčinou neštěstí byla technická závada - škoda na objektu dosahuje deseti milionů korun.

„Bezmála stovka hasičů bojovala v klimaticky nepříznivých podmínkách s ohněm až do 12:25, kdy požár skladu dostala pod kontrolu,“ uvedla mluvčí pražských hasičů Pavlína Adamcová. Kromě hasičských jednotek na místě zasahovaly i policejní hlídky z Prahy a Středočeského kraje a kriminalisté výjezdové skupiny. Požářiště ohledával také speciálně vycvičený pes.

Podle vyšetřovatele hasičů nebyl požár založen úmyslně a s největší pravděpodobností se jednalo o technickou závadu. Ve vyhořelé hale byl uskladněn zdravotnický materiál pro laboratoře a transfuzní stanice. „Hašení probíhalo v dýchací technice, používaly se automobilové žebříky, uvnitř skladu pak nastavovací žebříky. Viditelnost byla minimální, hustý kouř zásah komplikoval,“ dodala mluvčí. Někteří zasahující hasiči proto museli regenerovat v přistavené barokomoře.

Živý vstup Anny Rackové (zdroj: ČT24)