První prázdninové pondělí zemřelo po nehodách šest lidí

Praha – První prázdninový pracovní den byl na českých silnicích obzvlášť tragický. Při dopravních nehodách zahynulo pět lidí, navíc ještě zemřela žena, která utrpěla těžká zranění při nedělní nehodě. Nejhorší nehoda se v pondělí stala u Loun, kde zahynuli hned dva lidé. Víkend, který uvozoval prázdniny, byl přitom mnohem klidnější, v sobotu zahynul jeden člověk, v neděli dva.

Nejtragičtější následky měla v pondělí nehoda felicie s kamionem na pražsko-chomutovské silnici I/7 na obchvatu Loun. Čtyřiapadesátiletý řidič osobního auta zahynul na místě, jeho spolujezdec zemřel po převozu do nemocnice. „Dostal se k nám ve velmi vážném stavu, byl po resuscitaci a zachránit se ho nepodařilo,“ řekl mluvčí ústecké Krajské zdravotní Jiří Vondra. Řidič kamionu utrpěl lehké zranění.

Mladý asi dvacetiletý řidič zemřel při nehodě u Trhanova na Domažlicku, když se svým autem narazil do stromu. Utrpěl vážná zranění, kterým na místě podlehl. Další dva mrtví byli řidiči motocyklů. Jeden zahynul po srážce s nákladním autem u Hlásné Třebaně na Berounsku, druhý přišel o život při nehodě u Soběslavi na Táborsku.

Nejtragičtější nehodou víkendu se nakonec stala čelní srážka dvou automobilů na silnici I/35 u Zámrsku. Na místě zahynula padesátiletá žena. Další o rok starší žena, kterou zdravotníci po nehodě převezli do nemocnice, podlehla druhý den zraněním. Při nehodě dvou aut, která se stala, když jeden vůz přejel do protisměru, byli zraněni také další tři lidé včetně obou řidičů.