V brněnském autobusu střílel muž na soka v lásce

Brno – Při cestě brněnským městským autobusem začal opilý osmačtyřicetiletý muž střílet na spolucestujícího z plynové pistole. Podle policie tak zřejmě chtěl vyřešit milostné problémy. Při střelbě nakonec nebyl nikdo zraněn – střelec svého soka netrefil, ostatní cestující z vozu včas uprchli.

Incident se stal krátce před desátou hodinou večer v autobusu linky 58 na zastávce Náměstí Karla IV. v Líšni. Když řidič zastavil, uslyšel výstřel a zahlédl záblesk. „Všichni cestující zpanikařili a z autobusu vyběhli ven. Uvnitř zůstali pouze dva muži a jedna žena, všichni v podnapilém stavu. Řidič pohotově zareagoval, zavřel dveře a autobus odstavil opodál,“ popsala okamžiky po střelbě policejní mluvčí Andrea Straková.

Trojice nezůstala v autobusu uvězněna, násilím si otevřela dveře a pokusila se uprchnout před příjezdem policie. Hlídky ale všechny účastníky incidentu zadržely. Z dalšího vyšetřování vyplynulo, že se muži hádali kvůli přítomné ženě. Muž, který v autobusu vystřelil, je podezřelý z výtržnictví. Hrozí mu až dva roky vězení.