Poruchy opět zastavily berounskou trať

Beroun – Železniční trať mezi Prahou a Plzní byla odpoledne neprůjezdná. Dráhu, které se nevyhýbaly problémy ani v průběhu posledních týdnů, uzavřely dvě poruchy trakčního vedení. Vlaky kvůli přetržené troleji v Berouně a jejímu prověšení v sousedním úseku zprvu nejezdily mezi Karlštejnem a Berounem a Berounem a Zdicemi. Kvůli překážce na trati navíc musel již před polednem zastavit rychlík z Chebu do Plzně, dále mohl pokračovat až po hodině.

Nejprve kvůli poruše trakčního vedení u Karlštejna zavedly České dráhy náhradní autobusovou dopravu za osobní vlaky mezi Karlštejnem a Berounem. Cestující z mezistátního expresu z Bavorska potom museli v Berouně ze své soupravy přestoupit do motorového vlaku, který je odvezl objízdnou trasou přes Rudnou. Další porucha ovšem zastavila dopravu i opačným směrem z Berouna na Zdice, a tak musela být zavedena další náhradní autobusová doprava.

Troleje směrem do Karlštejna opravila Správa železniční dopravní cesty před půl čtvrtou. Nadále ale trvala výluka mezi Berounem a Zdicemi. Plně průjezdné byly koleje na Berounsku až k sedmé hodině večer.

Velké problémy zasáhly trasu Praha–Plzeň také takřka přesně před měsícem. Dopravu mezi Prahou a Berounem zastavily dvě poruchy trakčního vedení – v Praze a Karlštejně. V Karlštejně navíc začalo hořet. Současně ještě hořelo ve vlaku na nádraží v Dobřichovicích.