Při nehodách se zranilo sedm lidí během hodiny

Turnov – Jediná hodina v nedělním odpoledni v Libereckém kraji dovedla do nemocnice hned sedm lidí. Nehody také ovlivnily dopravu na silnicích, kde se staly, včetně hlavních tahů regionu, silnic I/10 a I/35. Dva lidé dnes také při dopravních nehodách zahynuli, obě nehody se však staly v jiných krajích. Na Trutnovsku ráno zemřel mladý řidič po nárazu svého vozu do stromu, v podvečer zahynul na Hodonínsku po srážce s autem cyklista.

Nehody, při kterých se v Libereckém kraji zranilo sedm lidí, se staly mezi druhou a třetí hodinou. Nejprve ve 14:15 havarovala Dacia Logan při cestě po turnovsko-jičínské silnici I/35 v osadě Borek u Hrubé Skály. Vůz sjel do příkopu, zranění utrpěli tři lidé. Jeden z nich skončil na traumatologii. „Má poraněnou páteř,“ uvedl ředitel krajské záchranné služby Stanislav Mackovík. Další dva pasažéry z auta sanitka odvezla do turnovské nemocnice. Dopravu na hlavním tahu zatím řídila policie kyvadlově.

O dvacet minut později došlo k nehodě na silnici I/10 u Železného Brodu. U vodní elektrárny se srazila dvě vozidla, obě také skončila v příkopu. I při této nehodě utrpěli zranění tři lidé.

Poslední zásah záchranářů během hodiny byl nutný po nehodě v Dubé na Českolipsku. V ulici Českolipská se střetly dva osobní vozy a jeden člověk byl zraněn.