Česká televize přinese divákům krumlovské představení

Český Krumlov - Před otáčivé hlediště v Českém Krumlově se vrátil Shakespeare. Jihočeské divadlo nastudovalo hru „Jak se vám líbí“ pod taktovkou Davida Radoka, režiséra se zkušenostmi z evropských pódií. V premiéře ji na točně uvedlo loni. Teď se ji rozhodla nabídnout svým divákům i Česká televize.

Nastudování hry vyzdvihly Divadelní noviny po loňské premiéře, obrovský ohlas měla i u diváků. Režie se ujal David Radok, netradiční jeviště pod širým nebem si chválí. „Mohl jsem si tu hrát s živými stromy,“ popsal režisér. I letošní Shakespearovo představení kritika chválila.

A právě díky ohlasům se tuto hru rozhodla svým divákům nabídnout i Česká televize. Na otáčivém hledišti budou kamery snímat představení celé tři dny. „Je to pro nás nesmírně náročné, protože tu nemůžeme používat klasický kamerový řetězec, nemůže tady totiž být přenosový vůz,“ řekl šéfdramaturg Ondřej Šrámek. Zámeckou zahradu obsadily televizní kamery naposledy před deseti lety, kdy tu Česká televize natáčela jinou úspěšnou inscenaci Jihočeského divadla - Tři mušketýry.

Komedie Jak se vám líbí z českokrumlovské zámecké zahrady zmizí 21. července, na obrazovkách České televize se objeví začátkem podzimu.

Reportáž Veroniky Kabátové (zdroj: ČT24)