Zadržen celostátně hledaný muž, odhaleno 10 kradených věcí

Praha - Policisté včera odpoledne vyrazili k největšímu zásahu do ulic Prahy 4. Vzali si na pomoc i městské strážníky a úředníky. Zaměřili se především na sběrny, bazary a bary. Pátrali jak po ukradených věcech, tak po hledaných osobách. Podařilo se najít jednoho pohřešovaného a dalšího, na kterého byl vydaný zatykač. Policisté také zajistili 10 ukradených věcí.

Při bezpečnostní akci bylo zkontrolováno 14 bazarů, 45 heren a restaurací, tři sběrny, stejný počet ubytoven a dva squaty. Na kontrole se podílelo kromě 66 policistů 12 strážníků a také 19 úředníků z městské části.

„Policie má svůj úkol - hledá odcizené věci, Úřad městské části Praha 4 a její odbory mají také svůj úkol - kontrolujeme evidenci věcí, které nacházíme v provozovnách,“ uvedla Lucie Michková, zastupitelka městské části Praha 4.

Během akce byl zadržen celostátně hledaný muž a jeden pohřešovaný

Policii se ve spolupráci s městskými strážníky podařilo při kontrole heren, bazarů a dalších míst v Praze 4 zadržet jednoho celostátně hledaného člověka, který je podezřelý z majetkových deliktů. Vypátrali také jednoho staršího muže, který odešel z domu a již se nevrátil, proto po něm bylo vyhlášeno pátrání, oznámil Jan Simmerl z policie Prahy 4.

Zajištěno bylo deset kradených věcí

Policisté zajistili deset věcí, které byly kradené - motorovou pilu, vrtačku, dvě jízdní kola, dva mobilní telefony a čtyři litinové desky. Ve sběrnách pak odhalili například i poklopy od kanálů. Celkem bylo zkontrolováno 118 věcí a téměř 300 lidí. Simmerl uvedl, že policisté byli rozděleni do týmů zejména kvůli tomu, aby do různých heren či bazarů vstoupili vždy ve stejnou chvíli, tudíž se jejich majitelé na probíhající policejní akci, která trvala od čtvrtka od 14:00 do pátku do 01:00, nemohli navzájem upozornit.

Úředníkům z městské části se při kontrole podařilo odhalit porušení stavebního či loterijního zákona. Provozovatelům ubytoven a heren tak nyní hrozí vysoké pokuty. „Překvapivě bazary, u nichž byla úředníky kontrolována především identifikace a vedení evidence prodávaného zboží, byly bez nedostatků,“ podotkl mluvčí Prahy 4 Michal Sochor. Další kontroly už v menším rozsahu se budou konat třikrát do měsíce.

Reportáž Radky Zítkové (zdroj: ČT24)