V Líních na Plzeňsku zahynul mladý parašutista

Plzeň - Parašutista zemřel před polednem po seskoku na letišti v Líních na Plzeňsku. Nepřežil převoz do nemocnice. Osmnáctiletý Němec se podle svědků dostal do rotace a nekontrolovatelně se zřítil. Dopadl pak před řídící věž letiště. Příčiny bude vyšetřovat policie společně s Úřadem pro civilní letectví.

„Krátce před dvanáctou hodinou došlo na letišti v Líních při seskoku k pádu parašutisty. Jednalo se o osmnáctiletého cizince, který utrpěl těžká zranění, pro která byl letecky přepraven do fakultní nemocnice v Plzni. Svým zraněním později v nemocnici podlehl,“ prohlásila mluvčí Policie ČR Plzeňského kraje Martina Kohoutová.

Jde už přitom o letošní třetí smrtelnou nehodu parašutistů. První se stala rovněž u letiště v Plzni-Líních, kde se počátkem května dvacetiletý mladík zřítil z výšky zhruba 40 až 50 metrů. Po dopadu byl na místě mrtev.
   
Přibližně o měsíc později na letišti Dlouhá Lhota na Příbramsku zemřel asi čtyřicetiletý zkušený parašutista. Pravděpodobně nezvládl manévr a zřítil se ve velké rychlosti zhruba ze 100 metrů.

Líně
Zdroj: ČT24