Metro A z Malostranské na Dejvickou nejezdí

Praha – Začala další výluka pražského metra na lince A. V sobotu a neděli je zcela vyloučen provoz mezi stanicemi Malostranská a Dejvická. Výluka se ovšem týká celého úseku Náměstí Míru–Dejvická, mezi stanicemi Náměstí Míru a Malostranská se jezdí kyvadlově. Dopravní podnik zavedl náhradní tramvajovou linku X-A, která však obsluhuje pouze zcela zastavený úsek z Malostranské na Dejvickou. Z Malostranské na Hradčanskou je možné dojet i dalšími tramvajovými linkami.

Dopravní podnik se rozhodl zastavit na víkend metro a omezit jeho provoz pod historickým centrem Prahy kvůli napojení nového úseku V.A z Dejvické do Motola.

Provoz linky A podzemní dráhy je o víkendu bez omezení v úseku Depo Hostivař–Náměstí Míru. Protože mezi stanicemi Náměstí Míru a Dejvická není možné přejet mezi oběma kolejemi, může dopravní podnik zajistit dopravu dále na Malostranskou pouze kyvadlově po jedné koleji. V úseku Náměstí Míru–Můstek bude proto pendlovat jedna souprava, v úseku Můstek–Malostranská bude jezdit po druhé koleji jiná souprava.

Jako náhradu bude možné použít tramvajové linky X-A, 1, 8, 18, 20 a 25 nebo autobusy 107, 119 a 147 prodloužené z Dejvické až na Staroměstskou. K cestě na letiště však dopravní podnik doporučuje použít místo linky 119 raději autobus 100 ze Zličína.