Pyrotechnici prohledají lesy v Divoké Šárce

Praha - Praha objednala pyrotechnický průzkum Divoké Šárky za milion korun. Odborníci na hledání nevybuchlé munice prohlédnou okolí frekventovaných cest, dětská hřiště a lesní porosty. Celkem jde o 27 hektarů. Loni v říjnu se totiž v Šárce našly nevybuchlé granáty.

O průzkum požádala Praha 6. Podle mluvčí městské části Adély Veverkové se totiž loni v říjnu v Šárce našly nevybuchlé granáty. „Kvůli ochraně bezpečnosti obyvatel jsme požádali magistrát, který je majitelem pozemků, o zajištění průzkumu,“ uvedla Veverková.  

Průzkum by měl trvat dva měsíce a pohyb lidí v Šárce, která je vyhledávanou odpočinkovou lokalitou, by neměl výrazně omezit. „O termínu bude veřejnost včas informována,“ uvedla mluvčí. Magistrát vybral specializovanou firmu z Kralup nad Vltavou, která se zaměřuje na vyhledávání munice a výbušnin.  

Divoká Šárka byla v posledních dnech zmiňována hlavně kvůli nedávnému sesuvu kamenů, které spadly na frekventovanou cestu pro pěší. Horolezci a geologové oblast prozkoumali a ze svahu odstranili nebezpečné kameny. Cesta údolím Šárky k oblíbenému koupališti byla ale několik dnů uzavřena.