Kvůli sňatkovému podvodníkovi skončila před soudem

Ostrava - Měla to být láska na celý život, teď ale pravděpodobně oba skončí za mřížemi. Šárka Mikšanová kvůli příslibu manželství zpronevěřila svému zaměstnavateli přes 16 a půl milionu korun. Zkušený sňatkový podvodník Roman Tomaschek tvrdí, že se zpronevěrou nemá nic společného. Případ začal řešit ostravský krajský soud. Oběma v případě odsouzení hrozí deset let vězení.

Šestatřicetiletá Šárka Mikšanová z Ostravy se s o rok starším Romanem Tomaschkem seznámila na internetu. Hledala životního partnera. Nezaměstnanému Romanovi Tomaschkovi ale šlo jen o peníze a účetní Mikšanová je sehnala. „Měla ve firmě maximální důvěru. Jednalo se o malou firmičku, kde měla na starost všechno. Dostala i přístup k účtům,“ řekl státní zástupce Michal Togner.

Z firemních účtů na sebe podle žalobce postupně převedla více než 16 a půl milionu korun. Peníze v hotovosti předávala Tomaschkovi. Trvalo tři roky, než je zadržela policie. U Romana Tomaschka doma pak našla 100 tisíc korun. Kam zmizelo 16 a půl milionu, neřekl. „Skutek je doposud právně kvalifikován u obžalované jako zpronevěra a u obžalovaného jako pomoc ke zpronevěře,“ uvedla mluvčí ostravského soudu Lucie Böhmová.

Reportáž Jiřího Loučky (zdroj: ČT24)

Podle svého obhájce Vlastimila Vezdenka se Tomaschek necítí vinen. „Od začátku tvrdí, že spoluobžalovanou k ničemu nepřesvědčoval, nenaváděl,“ dodal. Právní zástupce Mikšanové se k případu nechce až do skončení procesu vyjadřovat.

Šárka Mikšanová není první, kterou Roman Tomaschek připravil o peníze. Před deseti lety slíbil lásku jiné ženě. Stálo ji to deset tisíc korun.