Opavská policie kontrolovala hladinu alkoholu u mladistvých

Opava - Opavští policisté vyrazili na noční kontrolu místních restaurací. Cílem bylo prověřit, jestli barmani neprodávají alkohol mladistvým. Zkouška prokázala požití alkoholu u čtyř nezletilých, u žádného z nich ale jeho hladina nedosáhla rekordu z minulých kontrol.

Podobné akce se konají zhruba šestkrát do roka, nejčastěji právě v létě. Nekontrolují se ale jen restaurace, pod dohledem jsou i hřiště, parky nebo parkoviště před nákupním centrem. Většina kontrolovaných nadšená není, ale před policejní přesilou se drží zpátky. „S agresivitou mladistvých se moc nesetkáváme, taky obsluha bývá slušná,“ potvrdil ředitel Městské policie Opava Milan Kokoř.

Během poslední kontroly byli zadrženi čtyři mladiství. Zadržení skončili na policejní služebně, kde si je přebrali pracovníci sociálněprávní ochrany dětí. Ti s mladými lidmi počkali, až si je vyzvednou rodiče. Podnapilých mladistvých ale v budově obvodního oddělení končí stále méně. „Vzhledem k tomu, že kontroly jsou dost často, tak jejich počet klesá,“ vysvětlil Vladislav Temr, zástupce vedoucího Obvodního odd. Policie ČR Opava.

Při kontrole našli policisté také dva celostátně hledané pachatele a rozdali několik pořádkových pokut.

Reportáž Květy Gebauerové (zdroj: ČT24)