Na rozkopané Letné kolabuje doprava, radnici bombardují stížnosti

Praha - Rozkopané Letenské náměstí, rekonstrukce tramvajové trati a uzavřený Letenský tunel způsobují kolaps dopravy na velkém území Prahy 7. Zatímco řidiči se zlobí kvůli kolonám, obyvatelé si stěžují na špatnou koordinaci prací a pomalé tempo stavebních firem.

Řidiči si ve špičkách musí vystát desítky minut, ať přijíždí z Holešovic nebo Dejvic. Z klidných ulic udělaly objížďky přecpané dopravní tepny. Podle magistrátu jiné řešení nebylo. Během rekonstrukce se navíc objevily další práce, se kterými se původně nepočítalo. Vícesměnný provoz nebo noční práce, které by rekonstrukci křižovatky urychlily, ale hlavní město nepovolilo. Rušily by prý noční klid.

Lidem ale dochází trpělivost a bombardují stížnostmi radnici Prahy 7 i magistrát. „Dva měsíce opravovat jednu křižovatku je opravdu dlouhá doba,“ zlobí se obyvatelka Letné Kateřina Ebelová. 1. září navíc začnou chodit děti do školy. Kvůli zvýšení bezpečnosti proto obyvatelé Letné požadují po investorovi instalaci semaforů.

Od září se už rozjedou tramvaje a otevře Letenský tunel, práce na Letenském náměstí a v okolí budou ale dál pokračovat. „Práce byly zahájeny o měsíc později a o měsíc později také skončí,“ uvedl ředitel magistrátního odboru dopravy Jan Heroudek. Bagrů se ale místní stejně nezbaví. V ulici Jana Zajíce se totiž kvůli velkému dopravnímu zatížení na několika místech propadá vozovka, stroje se tak z Letné přesunou sem.

Reportáž Luďka Jíry (zdroj: ČT24)
Vydáno pod