Žebříky ve Vlčí rokli na Broumovsku jsou nebezpečné, cesta je uzavřena

Broumov – Turistická stezka Vlčí roklí, která spojuje Adršpašské a Teplické skály na Broumovsku, je uzavřena. Žebříky a řetězy, které zajišťují bezpečnost turistů, jsou ve špatném stavu, je proto nutné vyměnit je. Turisté se tak na spojku mezi dvěma placenými okruhy v CHKO Broumovsko dostanou až příští rok.

Do Vlčí rokle je nadále možné vstoupit, ale pouze od Teplic nad Metují a turisté se nedostanou dále než ke Stříbrnému prameni a poté po modré značce přes Sedm schodů směrem na Janovickou Záboř. Na jednotlivé placené okruhy se turisté dostanou bez problému. „Vstup na oba placené prohlídkové okruhy v Adršpašském a v Teplickém skalním městě zůstává bez omezení, ale spojení mezi nimi přes Vlčí rokli je neprůchodné,“ uvedla správa CHKO.

Žebříky a zábradlí dlouhé asi 150 metrů prošly poslední opravou před čtyřmi lety. Že už jsou opět ve špatném stavu, není podle správy broumovské CHKO překvapivé, cesta je značně vytížená. „Přibývá zřejmě zdatných turistů, kteří během jednoho dne navštíví obě skalní města. Správci obou placených prohlídkových okruhů si vzájemně uznávají vstupenky, takže některé turisty možná motivuje i úspora peněz,“ uvedla správa.