Lupiče, kteří přepadli bezpečnostní vůz, policie nemůže najít

Jihlava – Po lupičích, kteří přepadli vozidlo bezpečnostní agentury a ukradli z něj peníze, zatím marně pátrají policisté. Že k přepadení došlo, oznámili až po týdnu – žádají veřejnost o pomoc s hledáním zločinců. Výše ukradené částky není známa, při přepadení nebyl nikdo zraněn.

Skupina maskovaných ozbrojenců přepadla a vyloupila vůz bezpečnostní agentury 15. srpna večer u obce Střítež na Jihlavsku poblíž velkoobchodního skladu. „Posádku vozu ohrožovali střelnou zbraní a ta jim pod pohrůžkou použití zbraně peníze vydala,“ popsala událost policejní mluvčí Dana Čírtková.

Policii by mohli pomoci s hledáním lupičů především lidé, kteří mezi 21:15 a 21:30 pobývali v okolí blízko logistického areálu firmy Jipocar u Stříteže a také u čerpací stanice v prostoru křižovatky, na parkovišti u restaurace Tři věžičky nebo v budovách, ze kterých je dobře vidět na sklad firmy Plzeňský Prazdroj.

Vyšetřovatele především zajímá, zda někdo nespatřil například pohyb podezřelých maskovaných osob nebo osobní či dodávkové vozidlo odjíždějící z místa zvýšenou rychlostí. Podstatné mohou být i informace o podezřele parkujících vozidlech v okolí. Lidé mohou volat na tísňovou linku 158 nebo na telefonní číslo 974 261 324. Mohou také použít e-mailovou adresu pio@policievysocina.cz.