Jesenické zatáčky přitahují motorkáře a svádí k hazardu

Jeseník - Cesta přes Červenohorské sedlo na Jesenicku se přes léto mění v závodní dráhu motorkářů. Silnice motorkáře láká zejména kvůli členitému terénu, ostrým zatáčkám a prudkému klesání. Povolenou rychlost však dodržuje málokdo. Policie tu tak řešila už několik dopravních nehod. Ta z minulého týdne skončila tragicky smrtí 22letého mladíka z Polska.

Severní část cesty se před čtyřmi lety opravila. Motorkáři si teď upravené silnice plné zatáček a prudkého klesání náležitě užívají. Například osadou Filipovice ale málokterý z nich projíždí povolenou 50kilometrovou rychlostí. „Předjíždějí v nepřehledných částech vozovky, v zatáčkách, nerespektují plnou čáru, zákaz předjíždění. Potom bohužel dochází k tragickým nehodám,“ komentuje chování motorkářů Martin Šubrt, zástupce vedoucího Dopravního inspektorátu PČR Jeseník. 

Při průjezdu zatáčkou tu nedávno havaroval mladý Polák. Nehoda skončila tragicky, zřejmě kvůli vysoké rychlosti. Předloni zemřel jiný motorkář asi o 200 metrů dál. Nehody se pod Červenohorským sedlem stávají poměrně často. Motorkáři ale většinou policii nic nehlásí. Policisté na místě přes léto hlídkují každý víkend. Příliš velký efekt ale jejich kontroly nemají. Letos poprvé by jim v terénu měl pomoct i vrtulník.

Reportáž Andrey Švubové (zdroj: ČT24)