V Prosecké ulici se propadla silnice, až do tří metrů

Praha - V Prosecké ulici v Libni v Praze 8 se v neděli odpoledne propadla vozovka. Kráter má rozměry 5x5 metrů, hluboký je asi tři metry, řekla policejní mluvčí Jana Rösslerová. Příčinou je porušení kanalizační stoky vejčitého profilu, uvedl mluvčí Pražských vodovodů a kanalizací Ondřej Pokorný. Komunikace je zcela neprůjezdná, vyznačené jsou objízdné trasy. Nikdo nebyl zraněn. Opravy budou trvat minimálně několik týdnů.

„Došlo k havárii na kanalizačním řadu o průměru 1,1 metru. Na místo vyjeli experti od nás,“ řekl Pokorný. Propadlá vozovka je u křižovatky s ulicí Na Labuťce. Ulice Prosecká je zcela neprůjezdná od ulice Kundratka až po ulici Na Vyhlídce.

Policie dostala oznámení o propadu vozovky zhruba v 17:45. „Původně měl kráter rozměry asi 2,5 krát 2,5 metru, hluboký byl zhruba půl metru. Později se ale zvětšil,“ uvedla mluvčí.

K nehodě došlo v části Prosecké ulice, která ještě spadá do Libně. V nedalekém Proseku už se ale problémy s podložím opakovaně objevily. Dříve se tu těžil například jíl a v podzemí jsou stále desítky uzavřených štol i puklinových jeskyní.