Policisté dopadli útočníka, který chtěl v Olomouci znásilnit ženu

Olomouc – Olomoučtí policisté dopadli muže, který se prý v úterý po půlnoci pokusil znásilnit ve Smetanových sadech ženu. Násilník prý ženu bil a škrtil, až upadla do bezvědomí. Policisté dopadli muže krátce po činu, napadená žena skončila v nemocnici, podle informací ČTK však vážné zranění neutrpěla.

Devětačtyřicetiletý muž si o čtyři roky mladší ženu sedící na lavičce vyhlédl u východu ze sadů směrem k Polské ulici. Nejprve si k ní přisedl. „Po chvíli začal na ženu vyvíjet nátlak, aby svolila k pohlavnímu styku. Ženu povalil na zem a snažil se jí strhnout oděv tak, aby s ní mohl vykonat pohlavní styk. Žena se aktivně bránila a snažila se muže ze sebe odstrčit,“ uvedla olomoucká policejní mluvčí Marie Štrbáková.   

Muž na odmítnutí zareagoval podle policistů agresivně. „Ženu udeřil několikrát pěstí do obličeje a poté jí začal svýma rukama škrtit, až upadla do krátkého bezvědomí. Svým útokem jí způsobil zranění, pro které byla hospitalizována v nemocnici v Olomouci,“ doplnila mluvčí.   

Policisty zavolal náhodný kolemjdoucí svědek. Pachatel byl poté bezprostředně po činu zadržen a umístěn do policejní cely. Vyšetřovatel ho dnes obvinil ze zvlášť závažného zločinu znásilnění ve stadiu pokusu, za což mu hrozí až desetileté vězení. Policisté také podali návrh na jeho umístění do vazby.