Fantoma východočeských ordinací dopadla policie

Pardubice – Muže, který od května vykrádal lékařské ordinace zejména na východě Čech, dopadli pardubičtí policisté. K jeho dopadení přispěla i slovenská policie, která měla se zlodějem zkušenosti – dříve vykrádal ordinace na Slovensku. V Čechách postupně ukradl podle vyšetřovatelů zhruba 300 tisíc korun. Zloděje poslal soudce do vazby. Policisté budou jednat se slovenskými kolegy o jeho případném vydání do rodné země.

Fantomem východočeských ordinací byl podle policie sedmačtyřicetiletý muž ze Slovenska. V několika posledních týdnech vykradl hned šestnáct ordinací – v Pardubicích, Holicích, Vysokém Mýtě, Opočně a Pelhřimově. Jeho posledním cílem byla podniková ordinace v pardubické Synthesii. Při činu ho ale přistihli policisté.

Zloděje zajímaly zejména příruční pokladny, ve kterých byly peníze vybrané na regulačních poplatcích. Kradl ale také například elektroniku. Způsobil tak škodu zhruba 300 tisíc korun. Do ordinací vnikal večer a v noci, kdy byly prázdné. V příručních pokladnách zůstala po jeho návštěvě pouze hotovost ze zdravotních poplatků.

Reportáž Erika Knajfla (zdroj: ČT24)