Bagr kopnul do země a zhasnul Přerov

Přerov – Výkopy na okraji Přerova způsobily ve středu hodinové přerušení dodávek elektrického proudu v části města. Podle policistů město zhasnul bagrista, který při práci narušil kabel elektrického vedení. Bez energie zůstalo devět ulic a dvě náměstí. Škoda činila podle policejní mluvčí Miluše Zajícové 100 tisíc korun.

Svítit přestaly domácnosti a podniky v přerovských ulicích 9. května, Nerudova, Denisova, na náměstí Svobody, Sušilova, náměstí Přerovského povstání, Smetanova, Interbrigadistů, Jasínkova, Svisle, Bří Hovůrků, Trávník a Budovatelů před devátou hodinou ráno, podle mluvčí ČEZu Alice Lutišanové se podařilo dodávky proudu obnovit v deset hodin.

Policie podezírá bagristu z poškození a ohrožení obecně prospěšného zařízení z nedbalosti. „Dvaašedesátiletý muž při výkopových prácích s bagrem v areálu ČSAD v Přerově na ulici 9. května porušil ochranné pásmo kabelu vysokého napětí. Tím způsobil poruchu obecně prospěšného zařízení spojenou s následným výpadkem elektrické energie,“ uvedla policejní mluvčí.

Muži hrozí až rok vězení nebo zákaz činnosti.