Policie bude kvůli krádežím více hlídat hranice na Trutnovsku

Trutnov – Intenzivněji chce hlídat pohraniční cesty trutnovská policie. Podle jejího mluvčího Udo Ertnera tak reagují na zvýšenou kriminalitu Poláků – v posledním týdnu se v regionu dopustili tří krádeží, domnívá se policie.

„V následujícím období budou policejní hlídky celého trutnovského územního odboru ve spolupráci s policisty odboru cizinecké policie v mnohem větší míře vykonávat dohled na dnes již volně průjezdných hraničních přechodech v celém našem regionu,“ oznámil policejní mluvčí Ertner.

Policisté tak reagují na sérii krádeží v příhraničních obcích, kterých se podle vyšetřovatelů dopustili Poláci. Během týdne zloději nejprve odcizili dva přívěsné vozíky a zahradní traktůrek, později vykradli zlatnictví v centru Úpice a naposled se vloupali do garáže v Hajnici.

Posledního vloupání si včas všiml soused, který upozornil policii na zloděje a jejich automobil. „Na základě důkazů, které se nacházely uvnitř auta, se trojice našich severních sousedů k násilnému vniknutí do garáže přiznala,“ uvedl mluvčí. Zloději z garáže ukradli věci zhruba za 40 tisíc korun, v případě krádeže jim hrozí až tříleté vězení.