Šulc nemá ve straně co pohledávat, míní mostecká ODS

Most – Poslanec a bývalý ústecký hejtman Jiří Šulc ať odejde z ODS, vyzvala mostecká buňka této strany. Její členové jsou přesvědčeni, že Šulc poškozuje občanské demokraty svým spojením s kauzami ROP Severozápad. Jiří Šulc byl do roku 2008 hejtmanem, potom se stal předsedou Regionální rady, která operační program řídí.

Opustit politickou stranu doporučili členové mostecké ODS Jiřímu Šulcovi a také dalšímu vlivnému členovi Danielu Ježkovi. „Teď je to na nich, jak se k tomu postaví, a my na to nějak zareagujeme,“ řekl místopředseda místního sdružení Jiří Škrábal. Nevyloučil, že může následovat vyloučení obou. O tom by mohl rozhodovat mimořádně svolaný sněm mostecké ODS.

Podle Škrábala odchod Šulce s Ježkem z ODS požadují voliči i členská základna. „Ptají se: Co s tím budete dělat, jak to, že Šulce ještě nezavřeli, a kdy k tomu dá ODS nějaké stanovisko,“ řekl místopředseda mostecké ODS, který čekal, zda oba neopustí stranu sami. „Už jim nechci dělat advokáta,“ uzavřel Škrábal. Jiří Šulc podle něj na jednání nebyl, omluvil se. K výzvě místní organizace se zatím Šulc nevyjádřil.

Jiří Šulc byl dlouholetým mosteckým primátorem, od roku 2000 byl po dvě volební období hejtmanem Ústeckého kraje. Ve volbách v roce 2008 post neobhájil, zůstal ale v krajské radě a byl zvolen předsedou Regionální rady regionu soudržnosti Severozápad. Z předsednického místa byl odvolán letos na jaře, podle výboru byl nečinný ve vztahu ke kauzám, které se kolem ROP Severozápad objevily.