Vnuk opakovaně týral svou 81letou babičku

Přerov - Přerovští policisté dopadli pětatřicetiletého muže podezřelého z toho, že týral svou jednaosmdesátiletou babičku. Vnuk ženu údajně bil a kroutil jí prsty. Volání o pomoc z jejího bydliště slyšel náhodný kolemjdoucí a zavolal hlídku. Nešlo přitom o ojedinělý útok. Policisté muže vykázali ze společného bydliště, navíc mu hrozí až tři roky vězení. Policisté ve svých statistikách zaznamenali takzvané mezigenerační násilí v 36 případech. Více než osm desítek případů se týkalo násilí mezi partnery.

Vnuk prý svou babičku napadal v místě jejich společné domácnosti. Policisty k domu zavolal kolemjdoucí v úterý odpoledne. „Na místě hlídka zjistila, že je žena slovně a fyzicky napadána. Pětatřicetiletý vnuk babičce kroutil prstem a jednou ji pěstí udeřil do nosu a několikrát do hrudníku. Podle lékaře žena utrpěla zranění s dobou léčení v délce tří týdnů,“ konstatovala přerovská policejní mluvčí Miluše Zajícová.

Policisté přitom u této ženy kvůli tomu, že ji napadal vnuk, zasahovali i v minulosti. Muže proto vykázali z místa bydliště a jeho bezprostředního okolí na dobu deseti dnů. Seniorka navíc dala souhlas s trestním stíháním vnuka, který je podezřelý z trestného činu ublížení na zdraví.

Podobné útoky v rodinách nejsou podle policejních statistik ojedinělé. Loni policisté v Olomouckém kraji vykázali z domova 112 lidí, což bylo téměř dvakrát víc než v roce předchozím. Až třetinu všech případů domácího násilí v kraji tvoří podle odborníků násilí dětí vůči rodičům či prarodičům.