Policie i vrtulník hledají ozbrojeného mladíka, který přepadl poštu

Praha - Policie pátrá po zhruba dvacetiletém ozbrojeném lupiči, který podle ní dnes po 14:00 přepadl pobočku pošty v pražských Hrdlořezích. Mladík si odnesl několik desítek tisíc korun a odjel bílým vozem značky Škoda Felicia. Do pátrání byl nasazen vrtulník a psovod.

Podle kriminalistů byl vůz typu hatchback staršího data výroby. "Podařilo se jim i zjistit počáteční znaky registrační značky, jsou to: 2AD 79xx. V případě, že by občané takový vůz spatřili, policisté žádají o bezprostřední kontaktování tísňové linky 158 a rozhodně varují před tím, aby se veřejnost pokoušela tohoto ozbrojeného muže zadržet," uvedla pražská policejní mluvčí Jana Rösslerová. 

Česky hovořící mladík byl vysoký přibližně 180 centimetrů, na sobě měl světle hnědou až šedivou sportovní mikinu s kapucí, na které byl vyobrazený potisk ve tvaru kruhu s nezjištěným znakem, a kalhoty s kapsami maskáčového vzoru. Na nohou měl mladík bílo-černé sportovní boty, na hlavě pak kšiltovku s šátkem, kterým se maskoval při přepadení. V ruce držel pistoli.

Lupiči hrozí až deset let

Na poště zasahuje policie a psycholog, který pomáhá přepadené ženě z poštovní přepážky. Nikomu se nic nestalo. „Neznámý maskovaný muž měl přistoupit k poštovní přepážce a pod pohrůžkou použití střelné zbraně požadoval vydání finanční hotovosti. Poštovní úřednice z obavy o svůj život lupiči vydala několik desítek tisíc korun,“ řekla ČT Rösslerová.

Vyjádření policejní mluvčí (zdroj: ČT24)