Nový územní plán se obyvatelům Ústí nad Labem nelíbí

Ústí nad Labem – Jako o paskvilu mluví o novém územním plánu Ústí nad Labem nejen jeho kritici, ale i někteří radní města. Mnoha lidem plán povoluje přeměnu jejich pozemků na stavební. Jiným ale ublížil. Na jejich parcelách totiž nakreslili tvůrci plánu park. Bez toho, že by s majiteli pozemku někdo mluvil.

Sklidit úrodu jablek, posedět u ohně či posekat trávu. To všechno může na své stavební parcele Milan Koukol se svou snoubenkou dělat. Jediné, co tu nesmí, je stavět. Podobně je na tom řada dalších. 

Milan Koukol je přesvědčen, že tvůrci nového územní plánu nikdy na jeho pozemku nebyli, jinak by budoucí park nezabíral také část skleníku a zahradní chaty jeho sousedů. Podle úředníků města je ale chyba na straně Milana Koukola. „Všude to bylo zveřejněno, takže měl (pan Koukol) opravdu možnost se k tomu vyjádřit,“ říká mluvčí magistrátu města Ústí nad Labem Romana Macová. 

Nové vedení ústeckého magistrátu teď chce, aby se ozvali všichni majitelé parcel, kteří se cítí poškozeni. Ústečtí radní přitom připouštějí, že schvalování opraveného územního plánu se může protáhnout až na dva roky.

Reportáž Jana Stuchlíka (zdroj: ČT24)